

Winemakers Dinner på Egn
med 2 franske top producenter
Aftenens Menu
Kommer senere
Kom med til en fantastisk aften, når Restaurant Egn og H.J. Hansen Vin inviterer til Winemakers Dinner på lørdag den XX. Oktober 2023 kl. 18.30 hos Restaurant Egn.
Vi får besøg af XX fra som er XX fra Champagnehuset Deutz som er et champagnehus for feinschmeckere. Rost for sine vines fortræffeligheder og deres karakteristiske elegante vinositet, der gør dem til fantastiske madchampagner. Han repræsenterer også huset Maison Delas Frères, som i dag også ejes af Deutz.
På aftenen vil der blive serveret 6 anretninger med mere end 8 tilhørende Champagner fra huset Deutz og vine fra Maison Delas Frères er del af Rhône-distriktets fornemste vinehuse.
Samtidigt tilbyder vi rigtigt gode rabatter på de vine vi smager.
Vi tilbyder to typer billetter
Winemakers Dinner
kr. 1.495,- pr. person
Winemakers Dinner, Overnatning og Morgenmad
for 2 personer
fra kr. 3.398,-



Champagne Deutz er et champagnehus for feinschmeckere. Rost for sine vines fortræffeligheder og deres karakteristiske elegante vinositet, der gør dem til fantastiske madchampagner. Diskret i forhold til andre producenter, men med flasker der findes på nogle af de bedste restauranter rundt om i verden.
Huset hed oprindeligt Deutz & Geldermann og blev grundlagt af de to vinkøbmænd William Deutz og Pierre-Hubert Geldermann i 1838 i byen Aÿ i Champagne. William og Pierre-Hubert kom selv begge fra Aix-la-Chapelle, men stammede oprindeligt fra Tyskland, som også fra starten – sammen med Frankrig – blev deres vigtigste marked. De lagde fra starten en linje, hvor kvaliteten var det primære. De opkøbte derfor løbende en række af de bedste vinmarker og udnyttede i produktionen deres store tekniske ekspertise og et indgående kendskab til vinmarkedet.
Allerede ved indgangen til det 20. århundrede havde champagnehuset opnået et solidt navn og solgte deres champagner til det meste af verdenen.
I 1983 blev Deutz imidlertid opkøbt af Rouzaud familien, der også ejer champagnehuset Louis Roederer, Bordeaux slottet Château Vernous og det store Rhônehus Delas Frères.
Siden 1993 har Deutz været en fuldt integreret del af Louis Roederer Group, som også flere gange måtte indskyde kapital i foretagendet grundet en vaklende drift i starten af 1990’erne.
Redningsmanden for Deutz blev Fabrice Rosset, som blev ansat som ansvarlig for driften i 1996. Han stoppede Deutz’ fokus på at skulle konkurrere mod verdenens dyreste champagne Cristal og startede en mere beskeden, ydmyg tilgang, hvor Deutz skulle levere god kvalitet til fornuftige penge. Derudover fortsatte han egentlig blot med husets gamle kvalitetsnormer, hvor alle champagner udelukkende produceres af most fra første pres og med de gamle produktionsmetoder, der er nødvendig til fremstilling af store champagner. Og det har givet pote …

Maison Delas Frères er del af Rhône-distriktets fornemste vinehuse, og det er bl.a. fordi de har fulgt med tiderne og moderniseret deres processer, samtidig er det et resultat af, at Jaques Grange kom ombord og hjalp med at revolutionere deres vinproduktion.
Maison Delas Frères blev grundlagt i 1835 i Saint Jean Muzols, der ligger i hjertet af Saint-Joseph. I 1977 blev huset overtaget af det anerkendte Champagne Deutz, og med en god kapitalindsprøjtning har man i løbet af en årrække fornyet al vinifikationsudstyret og deslige, så Delas Frères i dag fremstår som et af de mest moderne vinerier i Rhônedalen.
Delas Frères' efterspurgte topvine fra Rhônedalen
Hos Delas Frères har man udvidet kapaciteten for bedre at kunne imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel. Det har bevirket, at man – på trods af husets mange besiddelser af vinmarker i nogle af Rhônedalens mest berømte kommuner – også opkøber en vis mængde druer fra de mest kvalitetsbevidste vinavlere i områderne. Netop de store besiddelser af vinmarker, som Delas Frères har i Rhônedalen, er medvirkende til, at man i huset har vedtaget, at de varierende terroirs i de forskellige appellationer skal komme så godt som muligt til udtryk i de forskellige vine. En af årsagerne til Delas Frères' store succes går tilbage til 1997, hvor den unge ønolog Jacques Grange blev ansat. Jacques Grange er født og opvokset i Bourgogne, og han har gennem sin relativt korte karriere været stærkt medvirkende til den renæssance, Rhône-distriktet har haft, og han er samtidig manden bag flere af distriktets 100 points-vine. Siden Jacques’ entré i Delas Frères’ kældre, er der på det nærmeste sket en revolution med vinene, og efter tidligere at have stået i skyggen af store huse som Guigal, er Delas Frères nyere årgange kommet med i Rhône-områdets fornemste vinelite.
