top of page
GDVajra_foto_edited.jpg

Winemakers Dinner på Egn
med fantastiske vine fra Piemonte og Barolo  

Winemakers Dinner

Vi tilbyder to typer billetter

 

Winemakers Dinner

kr. 1.395,- pr. person

 

 

Winemakers Dinner, Overnatning og Morgenmad

for 2 personer

fra kr. 3.690,- 

Kom med til en fantastisk aften, når Restaurant Egn og H.J. Hansen Vin inviterer til Winemakers Dinner på fredag den 19. April 2024 kl. 18.30 hos Restaurant Egn.

Vi får besøg af Finn Nøhr fra H.J. Hansen, som vil præsentere vine huset G.D.Vajra der ligger i Italiens fantastiske vinområde i Piemonte. Vinene er kendt for deres kølige og elegante stil, hvilket skyldes, at en stor del af markerne er beliggende i 400 meters højde. Det er vine med en fin mineralitet, som rigtig mange sætter pris på. Flere af vinene kan endda have en snert af Bourgogne over sig med deres lette, elegante, frugtige stil med røde bær i centrum. Det er samtidig vaskeægte Barolo, som vi er rigtig mange der elsker.

På aftenen vil der blive serveret 6 anretninger med tilhørende vine.

Samtidigt tilbyder vi rabatter på de vine vi smager. 

Barolo-wine-region2C-Langhe2C-Piedemont2C-Italy.-Vineyards-693988876_5537x3691-1024x683.we

G.D. Vajra er faktisk et forholdsvis nyt vinhus for regionen - og sandsynligvis det første i Piemonte, der arbejdede med økologisk vindyrkning. Man ligger smukt placeret, omgivet af Alperne på en forholdsvis høj placering tæt ved selve byen Barolo. Her vokser druerne langsomt og forsigtigt og får meget fine, frugtige præg i vinene. De sidste kilometer i bil frem mod familien Vajras vingård er ren nydelse for øjnene og forventningens glæde. Vejene fra Barolo by og op i de bløde bjerge er snoede og smalle og fører lige før gården forbi G.D. Vajras bedste vinmark. Her gror kraftige vinstokke, der år efter år leverer fuldendte Barolo-vine. Det er dog først, når bilen er parkeret på den støvede gårdsplads, og Giuseppe Vajra, eller et af de andre familiemedlemmer, træder frem i døren, at stedets sjæl rigtig viser sig.

Barolo-vin er omgærdet af stil og klasse. Selvom man ikke nødvendigvis kender det store til vin, kender man sandsynligvis ordet "Barolo" og forbinder det måske endda med dyr, men lækker vin, som seriøse vindrikkere nyder. Tilgangen hos Vajra er dog lidt anderledes. Det skal være vin, som vækker glæde og som er for alle under parolen "Life is beautiful" - livet er smukt. Det kan ses på etiketterne, som ikke er seriøst, alvorligt udseende, men derimod levende og farverige. Det skal være vine, man drikker på en gennemsnitligt tirsdag aften, ikke vine, man er nødt til at spare op til og drikker én gang om året. Derfor har Vajra da heller ikke hævet priserne på trods af, at italienerne har vundet flere priser netop for deres Barolo-vine.

Bourgogne i Italien

Vinene kan bedst genkendes på sin lidt kølige og elegante stil, hvilket skyldes, at en stor del af markerne er beliggende i 400 meters højde. Det er vine med en vin mineralitet, som rigtig mange sætter pris på. Flere af vinene kan endda have en snert af Bourgogne over sig med deres lette, elegante, frugtige stil med røde bær i centrum. Det er samtidig vaskeægte Barolo, som vi er rigtig mange, der elsker det. G.D. Vajras vingård ligger i Vergne, den højest beliggende landsby i det vestlige Barolo-område, kun tre kilometer fra centrum af Barolo. Det blev grundlagt i 1972 og er opkaldt efter Giuseppe Domenico, den nuværende ejers, Aldo Vajras, far. Aldo har siden sin overtagelse af den daglige ledelse på vingården gradvist øget arealet af vinmarker til i dag 40 ha, hvoraf de 10 er tilplantet med Nebbiolo og beliggende på vinmarker såsom Bricco delle Viole, Fossati, La Volta og Coste di Vergne. På trods af sin elegante og kølige stil bør Vaira betragtes som en traditionalist for området – dog med visse modifikationer, da Aldo Vajra bl.a. temperaturkontrollerer sin gæring og bruger en meget begrænset andel barriques (typisk 5-8%).

 

Her vokser Nebbiolo, Dolcetto og Barbera, Freisa og Riesling. G.D. Vajra står for Giuseppe Domenico, Aldo Vajras far, som underskrev stiftelsesdokumenterne for vingården i 1972, da Aldo selv stadig var mindreårig. Hans kone Milena sluttede sig til virksomheden i 1980'erne og sammen formåede de at bringe den oprindeligt lille virksomhed til verdensberømmelse i for produktionen af Barolo. Vinene er traditionelt kendetegnet ved en længere maceration og er overvejende lagret på slovenske fade. Vajras rødvine laves med ret lang skindkontakt. Man bruger en ældgammel teknik, hvor man presser drueskindene ned som i en slags gigantisk stempelkande, så man får en "submerged cap". Det er faktisk med til at forklare vinenes let lyse farve, selvom det lyder mærkeligt og meget omvendt for de, som ved lidt om vinproduktion. Men det skyldes, at nogle af farvestofferne simpelthen bliver genoptaget i drueskindene. Det giver samtidig mere stabile, rene vine med et stort lagringspotentiale.

GDVajra_Logo_baggrud.png

 

 

 

Aftenens Menu

 

Snacks

Ravioli - Krabbe - Purløg

Musling - Safran - Salturt

 

Menu

Kammusling - Miso - Porre

Torsk - Jordskokker - Persille

Sort Hummer - Tomat - Årgangs Balsamico

Vagtel - Karamelsten - Trøffel

Nashi pære - Citron - Peber

vajra kjeller.webp
252_gdvajra-vetrata-reflex-01.jpg
gdvajra_logo.jpeg
bottom of page