Opdag vores Egn

Der er en lang række aktiviteter at nyde i det lokale område, herunder golf, fiskeri, mountainbike, ridning og selvfølgelig smukke gåture over Møn, så uanset om du bliver på forretningsrejse eller har en kort pause, så vi sigter mod at gøre dit ophold med os afslappende og mindeværdig.

Fortæl os, hvis vi kan hjælpe dig med ting at se og gøre, mens du bor på Egn Bed and Breakfast.

Raabylille_Strand.jpg

Råbylille Strand

Blot 300 meter fra Egn Bed and Breakfast ligger en af Møns bedste og  skønneste børnevenlig badestrand med fint sand. Stranden vender mod syd og nyder solskin hele dagen. Havet er ret lavt, hvilket gør det ideelt til badning, sejlads og fiskeri.

 

Camønoen vandre- og cykelrute passerer gennem området. Det er inden for få minutters kørsel fra historiske Stege by, de hvide kridtklipper i Møns Klint, den smukke park Liselund og fiskerlandsbyen Klintholm Havn.

Inspiration

Møns Klint

Et af de smukkeste steder i Danmark! Oplev de 100 meter hvide kridtklipper ovenfra, eller nyd udsigten fra stranden.

Få andre steder i landet kan konkurrere med skønheden ved Møns Klint. De hvide kridtklipper stiger 100 meter over havets overflade, og udsigten er dramatisk fra stranden og vandet.

Fra toppen af klipperne kan du se langt ud over Østersøen fra den smukke bøgeskov. Træernes blade er lettere end normalt på grund af kridtet i jorden, og skoven opretholder derfor sin lette fjederfarve længere.

Besøg Geocenter Møns Klint her >>

moensklint_750x480.jpg
camoeno-moen-skilt-750x480.jpg

Camønoen

Kongeriget Danmarks mest venlige vandrerute med kulturelle og historiske oplevelser ude i landskabet. Camønoen-ruten krydser Møn, Nyord og Bogø. Camønoen-ruten starter ved Møn Museum.

Med et glimt i øjet tager Camino de Santiago sit navn fra den berømte pilgrimsrute Camino i Spanien. Den humoristiske spin-off og ruterne betyder ikke, at Camino de Santiago ikke skal tages alvorligt! Her har du muligheden for at gå eller cykle gennem nogle af Danmarks smukkeste landskaber og opleve de fineste sæsonbetonede lækkerier fra skov, mark og kyst.

Få det Digitale Camønokort her >>

Mountainbike

Mountainbike-ture med store naturoplevelser. En naturguide fortæller om natur, geologi og planter. Møn er et sandt paradis, når det kommer til cykling - og der er masser af mountainbikestier.

 

På Møns Klint er der masser af gode ruter for både begyndere og mere erfarne.

 

Besøg Klinteskoven skov på Møn og nyd den smukke natur fra sadlen, hvor du suser forbi smukke grønne bøgetræer undervejs. Du får også mulighed for at opleve Møns Klint tæt på, da mange af ruterne kommer meget tæt på kanten af de hvide kridtklipper.

 

Download ruten her >>

Mountainbike2-750x480.jpg
Darksky-moen1-750x480
press to zoom
Møn_Kort
press to zoom
Dark sky_Moen_4
press to zoom
Dark sky_Moen_8
press to zoom
Dark sky_Moen_5
press to zoom
Dark sky_Moen_2
press to zoom
Dark sky_Moen_1_1351x900
press to zoom
Dark sky_Moen_7
press to zoom
Darksky_Moen_6
press to zoom
1/1

Dark Sky

Oplev natten og den stjernebelyste himmel på en måde, som du sandsynligvis aldrig har set før. Møn og Nyord er blevet udnævnt til et af de bedste steder for stjernekig i verden.

De fleste turister er overraskede over den markante forskel i antallet af synlige stjerner på nattehimlen, når de kommer til Møn. Her er himlen oversvømmet med stjerner, og Mælkevejen er utrolig klar. Dette er et af de eneste steder i Europa, hvor det er så synligt.

Omgivet af det mørke Østersø er der så lidt lysforurening på Møn og Nyord, at The International Dark Sky Association har udnævnt området til et af de bedste steder at lede efter stjerner i verden. Udsigten over stjernerne har sikret certifikater til Dark Sky Park og Dark Sky Community.

Raabylille Strand Bed and Breakfast ligger kun 300 meter fra et af de bedste steder for mørk himmel.

Book en guidet Dark Skies tur her >>

Horse back riding

Oplev Møns Klint på ryggen af en islandsk hest. Guidede ture for både erfarne og uerfarne ryttere.

En ridetur er altid en fornøjelig aktivitet - her får du mulighed for en tur på dejlige islandske heste gennem det smukke kuperede landskab nær Møns Klint.

Hestene er vant til det hårdføre terræn, mens de er blide for deres ryttere. På ryggen af hesten når du en højde, hvorfra der er en udsigt over de smukke og unikke omgivelser på Møn. At samarbejde med din egen hest er en oplevelse i sig selv, og mange ryttere mener, at de kommer tættere på naturen, når hesten går på både prøvede og udfordrende stier

Book en ridetur her >>

horse-riding1-750x480.jpg

Møn golf

Golf-750x480.jpg

Tag et afslappende spil på den smukke 18-hullers golfbane.

Der er også en 9-hullers Pay & Play og 12-hullers Crolf-bane (åben for alle). Prøv den nye 12-hullers minigolfbane.

 

Møn Golf Center ligger midt på øen med områder, der skråner mod den store Stege Nor. Det smukke bakkede terræn giver hvert hul unikke udsigtspunkter og en udfordring for alle.

Ud over 18-hullers golfbane er der en 9-hullers løn- og spillebane.

18-hullers bane kræver, at du gennemfører en begynderbane og har et DGU-kort eller andre internationalt anerkendte kort. Den 9-hullers løn- og spillebane er åben for alle!

Se greenfees og book tid her >>

Kirker og kalkmalerier

Sammenlignet med andre lande har Danmark den største og fineste samling af fresker. Danmarks middelalderlige fresker bevares næsten udelukkende i kirkerne. Møn er kendt for at have 4 kirker med imponerende freskomalerier.

Sandsynligvis den mest berømte og største af kirkerne er Elmelunde kirke i landsbyen Elmelunde 8 km øst for Stege. Bygningen huser resterne af Møns ældste stenkirke, måske bygget ca. 1075. Kirken blev senere udvidet mod øst og vest og forsynet med udvidelser.

Den rige dekoration af freskomalerier fra ca. 1500 har varemærker til bl.a. amtsdommeren på Møn 1499-1515 og sandsynligvis håndværkere på et værksted, der efter denne kirke hedder Elmelundeværkstedet. Motiverne er fra Adam og Eva og Jesu liv, de suppleres med et billede af en rig og en fattig mand, der begge beder, de rige med hovedet fuld af sin rigdom, de fattige med tanker om Jesu sår.

Find vej til alle de smukke kirker her >>

ElmelundeKirke
press to zoom
Kalkmaleri2_1024x768
press to zoom
Kalkmaleri1_1024x768
press to zoom
Kalkmaleri3_1024x768
press to zoom
MaglebyKirke
press to zoom
Keldby-kirke
press to zoom
Kalkmaleri_Keldby1
press to zoom
Kalkmaleri_Keldby
press to zoom
Skt.Hans1
press to zoom
1/2
dykning_moensklint_750x480.jpg

Snorkeling ved Møns Klint

Oplev Møns Klint under havoverfladen med en snorkelguide, og udforsk undervandsstien ved Kalvehave Havn alene med projektet UNDINE II. 

Oplev Møns Klint under vandet! En guidet tur med snorkling er en oplevelse, du aldrig vil glemme.

De danske farvande byder på mange spændende oplevelser i naturen, men vandet ved Møns Klint er meget specielt med sin azurblå grøn farve. Klippekrid får vandet til at ligne Middelhavet, og havbundens overflade er lysere end andre steder i de nordiske lande. Dette giver nogle spændende omgivelser for at udforske flora og fauna nær kysten af Østersøen.

Planlæg en dykkertur her >>

Møn is 

Isproducent med egen gårdbutik beliggende i landlige omgivelser. Kom og besøg dyrene og "klap din yndlingsis".

Alle der elsker is, vil have mindst en oplevelse, som de ikke vil gå glip af, når de besøger Møn.  Møn har sin egen is-fabrik, hvor du kan nyde lækker is lavet af lokal økologisk fløde.

 

Is-fabrikken får sin mælk til isen fra deres egne køer, der græsser i området omkring isbutikken. Her kan du også opleve en rundvisning i staldene og få muligheden for at "klappe din yndlingsis."

 

Møn Is producerer lækker is, der sælges over hele øen - så der er masser af muligheder for at smage den. Hvis du gerne vil have den fulde “isoplevelse”, anbefaler vi, at du tager en tur til gården og mejeriet.

Kom og klap din ynglingsis her >>

moen-is-kalv-750x480.jpg
galleri-warrer-moen-lokale-750x480.jpg

Gallerier & Kunstværksteder

Møn har mange gallerier, kunstnere, kunst og kunsthåndværk steder over hele øen. Møns største galleri med malerier, skulpturer, glas, smykker, træ, møbler, keramik og meget mere. En butik med tøj og håndværk.

Møn er en “kunstner-ø”, og mange kunstnere har gennem tiden valgt at bosætte sig på øen på grund af Møns smukke og unikke natur samt fred og ro. Dette har resulteret i et stort udvalg af kunst og kunstværksteder i høj kvalitet.

Find gallerier og kunstværkstederne her >>

Møn museum

Hyggeligt museum, 12 fantastiske historier, lær om landskabets kulturhistorie. Også udgangspunktet for Camønoen-ruten og turistinformation. Møns Museum er en del af Museum Sydøstdanmark.

Møns museum er et dejligt lille museum, der fortæller historien om øens historie.

Museet ligger i det gamle Empiregården, som blev bygget i 1700-tallet som et købmandshus. I årenes løb har bygningerne huse forskellige skabninger store og små, og nu er det gamle skæve rum en del af oplevelsen.

Op ad bygningens ene ende er en af kun to resterende byporte i Danmark. Mølleporten blev sandsynligvis bygget i 1400'erne og står vagt ved de gamle voldvold, som er den bedst bevarede byfæstning og beskyttede Stege i middelalderen.

Besøg Møns Museum her >>

moens-museum-moelleporten-750x480.jpg